Appreciation towards Yin Peiru Architecture Studio for providing the following description:

“抽象画廊”是漳浦六鳌龙美湾核心景区,为海蚀强风化花岗岩地貌。景区内沟壑连绵,山石嶙峋。

景区出口位于“画廊”西南侧,主要功能有售卖、值班、卫生间、休闲、等候以及电瓶车车棚。设计出发点有三:以何种形态兼顾功能与造型逻辑?以何种材质兼顾形式与环境逻辑?以何种尺度协调自然与人工环境?

The “Abstract Gallery” is the core scenic spot of Longmei Bay Tourist Area in Zhangpu, and is a coastal landscape of sea erosion weathered granite. There are many beautiful and magical stones in the scenic area, and the scenery is unique and beautiful.

The scenic spot exit is located on the southwest side of the “Abstract Gallery”. The main functions are sale, duty, toilet, leisure, waiting, and the carport used to park the battery car. There are 3 main starting point of the design: 1. which form is chosen to meet the requirements of functional logic and modeling logic. 2. Which material is chosen to meet the requirements of formal logic and environmental logic. 3.How to use the scale to coordinate the relationship between nature and artificial environment?

▼项目外观,位于嶙峋的岩石地貌上,external view of the project on the unique and beautiful stone landscape

 

设计主要策略
The main design strategies

1、将建筑打散为四个小体量,分别为半露天休闲亭、木制售卖亭、卫生间以及电瓶车车棚。其中,卫生间与车棚位于道路西侧,售卖亭与休闲亭位于道路东侧,形成有场所感的出口广场。主要建筑采用水平舒展的单层体量,功能高效,也加强了空间的围合感。此外,通过赋予各个单体某种运动倾向,使它们产生对话关系,创造丰富的空间层次。

The building is divided into four small volumes, which are wooden kiosks, toilets, rectangular semi-open-air leisure pavilions, and canopies for parking. The design places the bathroom and canopy on the west side of the road, and the kiosk and pavilion are placed on the east side of the road to form a exit plaza with a sense of place. The main building has only one floor. It not only achieves functional requirements efficiently, but also further enhances the sense of enclosure of the exit space. In addition, each building creates a dialogue relationship and creates a rich spatial level by giving them a certain tendency to move.

▼项目外观,被打散成小体量,external view of the building which is divided into small volumes

▼总平面图,项目被打散成四个小体量,site plan showing that the project is divided into four small volumes

2、基地环境要素有大海、木麻黄林、黄褐色风化花岗岩等,建筑采用铁锈红耐候钢板、浅灰色清水混凝土、栗色木材、黑色氧化铁彩色水泥等材质,从而实现了与自然环境的高度和谐。

The main natural features in the “Abstract Gallery” are the sea, the casuarina forest, and the yellow-brown weathered granite.Considering the current state of the natural landscape, the building achieves harmony with the natural environment by using rust red weathering steel, light gray clear water concrete, maroon wood, black iron oxide colored cement, etc.

▼出口广场,exit square

▼厕所和电瓶车棚,材质和周边的自然环境相和谐,toilet and the canopy for parking, which material is harmony with the environment

▼从电瓶车棚看向休闲亭,view from the Canopy to the Leisure pavilion

3、“抽象画廊”山体不高,海边木麻黄林也相对低矮,设计严格控制建筑高度,售卖亭檐口高度2.5米,卫生间檐口高度3.2米,休闲亭净高2.6米,混凝土车棚最矮处净高2.5米。新建构筑物低调、谦卑,尊重自然环境,实现人工与自然的高度和谐。

The design controls the height of the building to adapt to the low surrounding natural environment. The wooden kiosk has a height of 2.5 meters, the public bathroom has a height of 3.2 meters, the rectangular semi-open leisure pavilion has a net height of 2.6 meters, and the concrete canopy has a minimum height of 2.5 meters. The new structure seems humble and respects natural setting, achieving a high degree of harmony between human and nature.

▼休闲亭入口,entrance of the Leisure pavilion

▼休闲亭整体使用清水混凝土,净高控制在2.6米,与环境相融合,the Leisure pavilion is composed of water concrete, which net height is 2.6 meters, being harmony with the environment

▼电瓶车棚,采用清水混凝土和耐候钢板,最矮处净高2.5米,Canopy for parking composed of water concrete and weathering steel, which minimum height is 2.5 meters

▼厕所内部,材料与自然相和谐,toilet interior which material is harmony with the nature

▼休闲亭一层平面图,first floor plan of the Leisure pavilion

▼休闲亭屋顶平面图,roof plan of the Leisure pavilion

▼休闲亭立面图,elevation of the Leisure pavilion

▼厕所一层平面图,first floor plan of the toilet

▼厕所屋顶平面图,roof plan of the toilet

▼厕所立面图,elevation of the toilet

▼车棚一层平面图,first floor plan of the Canopy for parking

 

▼车棚屋顶平面图,roof plan of the Canopy for parking

▼车棚立面图,elevation of the Canopy for parking

项目名称:漳浦六鳌龙美湾旅游区抽象画廊景区出口设计
建筑师或者建筑公司:尹培如建筑工作室
联系邮箱:[email protected]
项目设计 & 完成年份:设计时间:2016-2017,竣工时间:2018
主创及设计团队:尹培如、李森、陈向鹏、吴维勇
项目地址:福建省漳州市漳浦县
建筑面积:285㎡
摄影师:尹培如
合作方:施工图单位:福建省闽南建筑设计有限公司
客户:抽象画廊旅游有限公司

Project name: “Abstract Gallery” Export Design of Longmei Bay Tourist Area in Zhangpu
Architect or company: Yin Peiru Architecture Studio
Contact e-mail: [email protected]
Design year & Completion Year: Design Year:2014-2015,Completion Year:2017
Leader designer & Team: Peiru Yin , Sen Li,Xiangpeng Chen, Weiyong Wu
Project location: Zhangpu, Zhangzhou, Fujian Province, China
Gross Built Area: 285㎡
Photo credits: Peiru Yin
Partners: Construction Drawing|Fujian minnan Architectural Design Co., Ltd.
Clients: Abstract Gallery Travel Ltd

More: Yin Peiru Architecture Studio on gooood

    Post a Comment

    Random Jobs All jobs ?

    传奇彩票靠谱吗
    <tbody id="k82sc"></tbody>
    <strong id="k82sc"></strong>
  • <object id="k82sc"></object>
  • <object id="k82sc"><label id="k82sc"></label></object>
    <tbody id="k82sc"></tbody>
    <strong id="k82sc"></strong>
  • <object id="k82sc"></object>
  • <object id="k82sc"><label id="k82sc"></label></object>