<tbody id="k82sc"></tbody>
<strong id="k82sc"></strong>
  • <object id="k82sc"></object>
  • <object id="k82sc"><label id="k82sc"></label></object>

    New Services for Boaters on the Port of Cannes by heams & michel architectes

    A simple parallelepiped form on top of the area covered by the existing submerged box

    Project Specs

    Design Firm:
    Location:

    感谢 heams & michel architectes 予gooood分享以下内容 。更多关于他们:heams & michel architectes on gooood
    Appreciation towards heams & michel architectes for providing the following description:

     

    位于戛纳港口之上
    ON THE PORT OF CANNES

    戛纳港口位于Suquet Hill和影节宫(Palais des Festivals)之间。南临海堤,北临戴高乐自由林荫道(Allées de la Liberté-Charles-De-Gaulle)。直到1838年开始施工时,这里还是一片受保护的海滩。

    The port of Cannes is situated between Suquet Hill and the Palais des Festivals. It borders the dike to the south and the Allées de la Liberté-Charles-De-Gaulle to the north. It was a sheltered beach until 1838, when construction began.

    ▼位于戛纳港口景观中的服务设施,view of the new services on Cannes port

    为了应对新的需求,港口经历了一系列的改造和扩建。项目目的是在水域中心设置一个新的服务设施。作为新水道开发项目的一部分,第一届竞赛及非公开招标于2009年发起。第二届竞赛开始于2013年,但港口建筑许可证未被批准,招标遭遇失败,项目也未能推行。为了存储运行所需要的技术设备,港口将建造一个水下存储箱。

    The port has undergone a series of transformations and expansions in response to new requirements. The project’s objective is to offer new services, at the heart of the water, near the boaters. As part of the waterway development project, a competition was launched in 2009 in which the call for tenders was closed. A second competition was launched in 2013. Its building permit wasn’t granted, the call for tenders was unsuccessful and as a result, it didn’t go through either. A submerged box will be built in order to store the technical equipment which is required for the functioning of the port.

    ▼服务设施外观,exterior view of the services

     

    线和点/为使用服务的建设性思想
    Lines and points / a constructive thought at the service of use

    项目所有的设备都存放在一个简洁六面体的体量中。木质结构坐落在混凝土基础上,横跨所有的木桩。体量只有一层,位于现有的水下存储箱顶部,它沿着主要码头延伸,建立了港口宁静水面与背景景观之间的紧密联系。在内部与外部之间,服务空间沿着建筑外围立面布置。柱子有规律的将服务空间隔开,像是一种特殊形态的公共空间边界。服务空间像光亮、透明、有序的矩阵一样展开。这一系列柱子在码头上形成了循环和微妙的韵律。与此形成对比的是,被服务空间具有封闭的立面。服务与被服务空间使用带有图案的面板覆盖,表面能够根据海洋环境中特殊的光线变化产生独特的光影效果。

    ▼简单的平行六面体的体量,a simple parallelepipedic form

    All the elements of the program are housed in a volume which has a simple parallelepiped form. The wooden structure sits on a concrete base spreading across the existing stumps. Spanning only one level, it perches naturally on top of the area covered by the existing submerged box. It stretches along the main wharf and form a close relationship between the calm water of the harbor and the landscape in the background. Placed between inside and outside, the servant spaces are situated along the periphery of the building, along the facade. Punctuated regularly by posts, it is like an anamorphosis of the limit of public space. It unfolds, like a light, transparent and ordered matrix. This succession of posts creates a vibration and a subtle rhythm on the dock. On the contrary, the served spaces are maintained in a plane with opaque facades. They are covered with a patterned cladding sensitive to the particular light variation of the marine atmosphere.

    ▼柱子有规律的将服务空间间隔开,the servant space is punctuated regularly by posts

    ▼柱子与带有图案的面板形成特殊的空间边界,the posts and patterned claddings are like an anamorphosis of the limit of public space

    ▼内部被服务空间封闭的木质立面,the served spaces are maintained in a plane with opaque wooden facades

     

    以严谨为指导原则
    Rigor as a guide

    从一开始,在这个场地上建造项目就面临着巨大的限制。水下存储箱的存在限定了承重结构的位置以及荷载限制所能使用的承重结构类型。此外,场地带来的限制和繁忙的港口位置将施工场地缩减为最简单的几何形态,并且造成了材料供应困难。面对众多要求和较短的期限,建筑师选择使用干法施工系统。混凝土基础使用预制构件,按照木桩框架布置。CLT(交错层压木材)面板框架和隔热材料组成的墙体构件在木匠工作坊中组装完成,然后用卡车运输到港口,再使用小船艇运送到工地。每个悬挂构件的尺寸由自身重量决定。立面覆盖着面板,根据露天或位于内部来进行水平或垂直布置。屋顶防水层使用了一层木质地板,包裹着整个建筑的面板也使用了相同的木材。

    Setting out a project on this site comes with considerable constraints from the onset. The presence of the submerged box imposes a particular positioning of the load bearing structure as well a structure that can be adapted to the loads that can be received. In addition, the constraining nature of the site and its position on the busy port reduce the area of the construction site to its simplest form and make the supply of materials difficult. Faced with such demands and faced with relatively short deadlines, we chose to build using the dry construction system. The concrete base is composed of prefabricated elements which are layed out following the wooden poles’ frame. Wall elements composed of CLT panels framing and thermal insulation were assembled in the carpenter’s workshop and then transported by truck to the end of the harbor, and finally moved by barge to the work site. The size of each hoisted element was dictated by its weight. The facades are protected by cladding laid out either vertically or horizontally depending on its exposure to the weather. The roof’s waterproofing is provided by a floor made of wood that encloses the entire volume of the building.

    ▼细节,detail

    LOCATION: CANNES, FRANCE.
    PROGRAM: NEW SERVICES FOR BOATERS ON THE PORT OF CANNES
    MAÎTRE D’OUVRAGE: CHAMBRE DE COMMERCE ET DE L’INDUSTRIE N.C.A
    MAÎTRES D’OEUVRE: HEAMS & MICHEL ARCHITECTES,
    ENGINNERS: SETEC GLINGENIERIE, TCE – BOIS ETUDES HULIN, STRUCTURE BOIS.
    CONSTRUCTOR: SMGB (GROS OEUVRE, SECOND OEUVRE), TOITURES MONTILIENNE (CHARPENTE ET BARDAGE BOIS),
    STME (CVP), SPIE (ELECTRICITE), REGIS (MENUISERIES EXTERIEURES)
    PROJECT AREA: 320 m²
    CUBAGE WOOD FRAME DOUGLAS: 5m³, WALL CLT EPICEA: 63 m³.
    WOOD CLADDING DOUGLAS: 240 m², FLOOR IN WOOD: 290 m²
    COÛT: 1 MILLION D’EURO H.T
    COMPLETION PERIOD: SEPTEMBRE 2018.
    PHOTOGRAPH: ALDO AMORETTI.

    More:heams & michel architectes  更多关于他们:heams & michel architectes on gooood

    Post a Comment

    传奇彩票靠谱吗
    <tbody id="k82sc"></tbody>
    <strong id="k82sc"></strong>
  • <object id="k82sc"></object>
  • <object id="k82sc"><label id="k82sc"></label></object>
    <tbody id="k82sc"></tbody>
    <strong id="k82sc"></strong>
  • <object id="k82sc"></object>
  • <object id="k82sc"><label id="k82sc"></label></object>