<tbody id="k82sc"></tbody>
<strong id="k82sc"></strong>
  • <object id="k82sc"></object>
  • <object id="k82sc"><label id="k82sc"></label></object>

    Solid and Void: Orenda reception & display center, China by Yiduan Shanghai Interior Design

    Staggered spaces derived from containers

    Project Specs

    Location:

    来自 亿端国际设计(上海)有限公司 对gooood的分享。更多关于:Yiduan Shanghai International Design on gooood. Appreciation towards Yiduan Shanghai International Design for providing the following description:

    本案例位于上海崇明奥伦达部落内,是一个集装箱改造项目,原基地在一片开阔的草地上,四周无房屋遮挡,让集装箱显得孤立,加上内部狭窄空间局促的缺陷,使得该项目有很大的挑战性。

    The project was built from containers, situated at Orenda · Chongming Island, Shanghai, China. Its isolated location on an open grassland, as well as the narrow interior spaces of the containers, made the project challenging.

    ▼项目鸟瞰,aerial view

    ▼本案例是一个集装箱改造项目,the project was built from a series containers

    集装箱由十个盒子错落组成,看似简单的盒子要设计出独特美感的设计诉求,只有大胆突破集装箱的表象,进而扩展到外围空间,让封闭的盒子有个影子即再外扩一个虚拟的盒子,扩大使用面积,功能得到满足。虚拟的盒子重叠在一起,形成虚实对比,相得益彰,光影落在百叶的盒子里,从而产生诗意般的美感,让每个集装箱的盒子再生一个虚拟的百叶盒子,从而产生高低错落,穿插叠加,使盒子产生现代建筑感、未来感,成为一个建筑画面的主旋律,让身处其中变得更加美好!

    In order to give the ten ordinary staggered containers unique aesthetics, the designers boldly extended the inner space of the containers outwards, through creating a void box connected to each closed container. The added boxes, framed by grilles, increased usable area, met the functional demands, and formed a contrast of solidness and void with the containers. Natural light can be filtered through grilles, generating a poetic view of light and shadows. The containers, and the new boxes generated from them, together produce staggered and overlapping architectural form, making the building look modern and futuristic.

    ▼光影落在百叶的盒子里,产生诗意的美感,natural light can be filtered through grilles, generating a poetic view of light and shadows

    ▼高低错落,穿插叠加的体量,a staggered and overlapping architectural form

    ▼封闭的盒子外部再扩充一个虚拟的盒子,带来空间的虚实对比,the added boxes are framed by grilles, forming a contrast of solidness and void with the containers

    ▼交织的体量细部,exterior detailed view

    整个建筑群的颜色由白色和木色构成,浅原木色搭配白色给人以干净,简约,现代的视觉感;结合周边大地的绿色衬托,使得整个建筑与自然分外协调,相辅相成。蜿蜒的河流贯穿整个建筑的中央,使得建筑群更加充满灵气,仿佛潺潺的流水孕育着这些建筑群。

    The overall architecture features a coordinated palette of white and light natural wood color, which gives it a clean, simplistic and modern visual impression. Besides, matched by the surrounding green grassland, the architecture harmoniously blends with nature. A meandering river passes through the middle part of the building, adding flexibility and vitality to it.

    ▼干净,简约,现代的视觉感,a clean, simplistic and modern visual impression

    ▼凉廊,loggia

    ▼凉廊细部,detailed view

    整个建筑为三层,一层为展示接待;二层为简餐、咖啡、茶饮;三层为办公、会议、商务。整个设计动线顺应大自然,一步一景,禅意的元素和现代的极简契合,使得整个风格一气呵成。室内室外连成一片,用创意颠覆了传统,使建筑由内而外发出了灵魂的光芒!

    The entire building is composed of three floors, with 1F functioning as reception and display space, 2F providing simple meals, coffee and tea and 3F serving for working, meeting and business activities. The circulation conforms to the natural surroundings, offering different view at each step, and Zen elements utilized are well coordinated with the modern and minimalist design style. The indoor and outdoor spaces are integrated as a whole, which breaks the convention and gives the architecture soul.

    ▼室外平台,outdoor terrace

    ▼一层的景观凉廊,the landscaped corridor on the ground floor

    ▼楼梯,staircase

    ▼室内空间,interior view

    ▼楼梯细部,detailed view of the stair

    ▼首层平面图,plan level 1

    ▼2层平面图,plan level 2

    ▼3层平面图,plan level 3

    项目类型:接待展示中心
    建筑设计:亿端国际设计(上海)有限公司(www.yd-d.net
    主创创意总监:徐旭俊
    设计团队:徐旭伟,刘威,龚瑄,刘伟
    项目地点:上海市崇明岛海永镇
    项目面积:建筑面积1800平方米,景观占地面积2000平方米
    完工时间:2018年5月
    主要材料品牌:科勒,雷士,优时吉博罗
    摄影师:朱恩龙

    Project category: reception & display center
    Architectural design firm: Yiduan Shanghai Interior Design (www.yd-d.net)
    Chief designer/creative director: Xu Xujun
    Design team: Xu Xuwei, Liu Wei, Gong Xuan, Liu Wei
    Project location: Haiyong County, Chongming Island, Shanghai, China
    Project area: architecture — 1800 m2, landscape — 2000 m2
    Completion time: May 2018
    Main material brands: Kohler, NVC, USG Boral
    Photographer: Zhu Enlong

    More: 亿端国际设计(上海)有限公司。更多关于:Yiduan Shanghai International Design on gooood

    Post a Comment

    传奇彩票靠谱吗
    <tbody id="k82sc"></tbody>
    <strong id="k82sc"></strong>
  • <object id="k82sc"></object>
  • <object id="k82sc"><label id="k82sc"></label></object>
    <tbody id="k82sc"></tbody>
    <strong id="k82sc"></strong>
  • <object id="k82sc"></object>
  • <object id="k82sc"><label id="k82sc"></label></object>